Burse - Fonduri mutuale

Independenta vinde 9 ha in Sibiu

14.05.2007, 17:06 65

Independenta Sibiu, companie specializata pe productia de utilaje metalurgice, a vandut recent un corp de cladire de peste 7.000 de metri patrati construiti, impreuna cu terenul aferent, in valoare totala de 1,07 mil. lei (325.000 de euro), conform raportului companiei pe primul trimestru.
Vanzarea corpului de cladire si a terenului, aflate in zona centrala a orasului, reprezinta primul pas al vanzarii tuturor terenurilor si cladirilor, ce insumeaza aproape noua hectare, spun surse din companie.
Specialistii in tranzactii imobiliare din Sibiu evalueaza terenul companiei Independenta la aproximativ 40 de milioane de euro, pretul minim pentru terenurile din zona fiind de 500 euro/mp.
Actionarii Independenta au aprobat in august anul trecut, divizarea societatii in doua firme fara activitate de productie si o a treia, care ar continua activitatea. Potrivit strategiei companiei, cele doua societati fara activitate ar urma sa fie vandute pe piata RASDAQ. Decizia a fost insa suspendata, pentru moment, datorita unei majorari de capital pe care societatea o desfasoara.
Potrivit sursei citate, actionarii au luat in calcul, initial, vanzarea directa a cladirilor si terenurilor, varianta aceasta picand in urma unor discutii ulterioare. Independenta a primit mai multe oferte de vanzare a terenurilor si a cladirii.
Printre cele mai importante proiecte inaintate de potentialii investitori, referitoare la valorificarea activelor imobile ale Independenta, este unul de peste 400 de milioane de euro ce include constructia a 1.200 de apartamente, doua blocuri de birouri de cate 15 etaje si un shopping center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO