Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET scade pentru a treia săptămână consecutiv. Urmează volatilitatea odată cu rezultatele

Indicele BET scade pentru a treia săptămână...

Autor: Liviu Popescu

31.10.2016, 00:06 300
Indicele BET, care urmăreşte cei mai lichizi 10 emitenţi bancari, a scă­zut vineri la 6.829 de puncte, minus 0,5% faţă de închidere din săptămâna anterioară, de pe 21 octombrie, ceea ce marchează practic a treia săptă­mână consecutivă de scădere.
 
Declinul BET vine într-o pe­rioa­dă dificilă pentru bursa de valori, când ma­joritatea emitenţilor îşi vor raporta re­zultatele. Săptămâna aceasta trei com­panii vor prezenta rezultatele la nouă luni, BRD, Turbomecanica şi Erste Bank. Brokerii se aşteaptă ca vola­tilitatea să crească.
 
„Volatilitatea este aşteptată să crească pe bursa locală, odată cu pre­zentarea rezultatelor, dar şi pe pieţele ex­terne, având în vedere că pe 8 no­iem­brie au loc alegerile prezi­denţiale din SUA”, scrie brokerul Ronnie Khreis în raportul Puls Capital al In­tercapital. Săptămâna trecută, indi­cele ROTX (Romanian Traded In­dex), for­mat din nouă emitenţi cu Erste Bank având cea mai mare pon­dere, de 22%, este singurul care a fost pe plus din cadrul indicilor bursieri, cu 0,4% datorită avansului acţiunilor Erste cu 4,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO