Burse - Fonduri mutuale

Companiile din indicele bursier BET au pierdut 3,5 mld. lei capitalizare în nouă luni din 2016

Companiile din indicele bursier BET au pierdut 3,5 mld....

Autor: Liviu Popescu

12.10.2016, 00:05 229
Cele 10 companii din alcătuirea in­dicelui BET, referinţă pentru bursa de la Bucureşti, cumulau la finele lunii septembrie 60 mi­liarde de lei capitalizare, în scă­dere cu 3,5 miliarde de lei faţă de nivelul de la finele anului 2015.

Cinci companii au înregistrat scăderi ale capita­li­zării, iar creşteri au avut Banca Tran­sil­vania (care şi-a majorat ca­pitalul social şi nu­mă­rul de ac­ţiuni în iunie), Elec­trica (EL), Trans­gaz (TGN), Trans­electrica (TEL) şi opera­torul bursier (BVB).

Cel mai mult de suferit a avut OMV Petrom (SNP), care ră­mâne totuşi cea mai mare com­panie listată în funcţie de ca­pi­ta­lizare, cu 13,8 mld. lei la finele trimestrului 3. Compania aus­triacă a pierdut în nouă luni 2,6 mi­liarde de lei ca­pi­ta­lizare, echi­valentul unei pon­deri de 16%. Iar asta în condiţiile în care nu a înregistrat modificări ale cap­italului social. Pe­trom nu a plătit di­vidende pentru 2015 din cauză că a înre­gistrat pierdere de 630 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO