Burse - Fonduri mutuale

Indicele RASDAQ-C a depasit pentru prima data 2.000 puncte

24.01.2005, 00:00 30

Indicele RASDAQ - C care urmareste toate companiile listate pe piata RASDAQ a depasit vineri pentru prima data de la lansare pragul de 2.000 de puncte.
In ultima sedinta a saptamanii trecute, indicele RASDAQ - C a castigat aproape 1,4%, de la inceputul anului, aprecierea indicelui fiind de 13,6%. Ceilalti doi indici, RAQ - I si RAQ - II au urcat dupa primele trei saptamani de tranzactionare din acest an cu 24,2%, respectiv cu 43,5%.
Valoarea totala a tranzactiilor derulate vineri pe RASDAQ a fost de 73,6 miliarde de lei (1,9 milioane de euro), peste media rulajelor zilnice realizate anul trecut pe aceasta bursa.
Cele mai ridicat rulaj l-au realizat actiunile companiei Condmag Brasov. Cea mai are parte a titlurilor Codnmag au fost transferate prin intermediul unei tranzactii deal la pretul de 3.900 lei/actiune. Prin intermediul tranzactiei respective s-a transferat un pachet total reprezentand 2,4% din capitalul social al Condmag. Cu aceste actiuni s-au realizat in total doar 9 tranzactii, valoarea lor fiind de 19 miliarde de lei (0,5 milioane de euro). Ultima tranzactie s-a perfectat la pretul maxim de 4.400 lei/actiune, in crestere cu 23,9% fata de cotatia precedenta.  Pretul maxim la care titlurile Condmag au fost tranzactionate vineri reprezinta si un nou maxim istoric pentru aceste actiuni. Actionarii principali ai companiei sunt doua persoane fizice, Pompei Hadarean si Corneliu Craciun, care detin 38,1% din actiuni, respectiv 37,5%.
La Categoria I, pe primul loc in ceea ce priveste cele mai tranzactionate titluri, s-au situat din nou titlurile operatorului portuar Socep Constanta, cu un rulaj de 17,4 miliarde de lei (0,4 milioane de euro).  Cotatia Socep a oscilat intre 5.200 lei si 5.300 lei/actiune, pretul la inchidere fiind de 5.250 lei/actiune, egal cu cel stabilit la finele sedintei precedente.
Actiunile producatorului de articole de imbracaminte Braiconf Braila au facut obiectul unor tranzactii de 4,6 miliarde de lei (0,12 milioane de euro), lichiditatea titlurilor fiind in crestere fata de sedinta precedenta. In prima parte a zilei, cursul actiunilor Braiconf a urcat pana la un nivel maxim de 87.000 lei/actiune, dupa atingerea acestui pret, vanzatorii facandu-si mai bine simtita prezenta pe piata si coborand pretul pana la 84.500 lei/actiune. Aceasta a fost si cotatia de la inchidere, la nivelul ultimului pret, titlurile Braiconf castigand 1,2%.
Titlurile producatorului de ulei Argus Constanta au fost tranzactionate la preturi intre 48.100 lei si 49.000 lei/actiune,  inchiderea facandu-se la pretul maxim. Aceste actiuni au inregistrat o apreciere de 2%. Valoarea tranzactiilor a fost de 5,1 miliarde de lei(0,13 milioane de euro). catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO