Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de pe Bursa cauta mai multa adrenalina

Investitorii de pe Bursa cauta mai multa adrenalina
24.09.2009, 17:30 15

Investitorii de pe Bursa au inceput in ultimele saptamani sacumpere agresiv actiuni ale unor companii mai mici de pe piata,asupra carora planau in debutul lui 2009 diverse incertitudini, dela probleme de lichiditate si pierderi pana la fraude.

Numai pe parcursul sedintei de ieri, actiunile catorva dintreaceste companii, precum Dafora Medias (DAFR), Impact Bucuresti(IMP) si Turbomecanica Bucuresti (TBM) au ramas fara vanzatori,dupa ce au atins cresterea maxima de 15%.

Presiunea la cumparare a facut ca titlurile Impact sa sara cupeste 20% in cursul zilei de ieri, fiind pentru prima data cand seaplica o limita extinsa de variatie, de pana la 25% pentru oactiune de pe Bursa. Analistii spun ca dupa ce blue-chipsurileBursei au inregistrat cresteri importante in ultimele luni,investitorii s-au mutat pe titlurile care s-au apreciat mai putin."Actiuni de genul Dafora, Impact, Compa sau Turbomecanica suntcompanii care au scazut puternic in ultimii doi ani si care aurecuperat foarte putin din pierderi pe acest trend agresiv decrestere", explica Andreea Gheorghe, responsabil cu departamentulde analiza din cadrul Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO