Burse - Fonduri mutuale

Investitorii la Bursa, de la agonie la extaz in cateva ore

18.05.2010, 23:48 18

Bursa a revenit ieri cu o crestere consistenta, de 3% peindicele BET, pe fondul unei sedinte cu volatilitate extrema, peparcursul careia indicii au consemnat la un moment dat scaderiimportante.

SIF-urile au urcat in medie cu 3,7%, in con-ditiile in care dupaprima parte a zilei erau pe minus cu aproape 5% si in ziuaprecedenta pierdusera 7,9%. Volumele au fost unele consistente,rulajul pe segmentul actiunilor depasind 12 mil. euro.

Brokerii spun ca investitorii de portofoliu au continuat sacedeze pachete in debutul sedintei, dar optimismul dat de revenireaburselor externe a readus cumparatorii in piata.

"Astazi (ieri - n. red.) pe unii emitenti era o dezechilibraretotala a cererii si ofertei. Cum se formau cateva ordine maiconsistente la cumparare, cum piata era darmata de vanzatori.Totusi este posibil ca piata sa-si revina in perioada urmatoare",spune Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al societatii debrokeraj EstInvest.

Strainii persoane fizice, care in general sunt reprezentati defondurile de investitii, au scos de pe Bursa in luna aprilie 6,7mil. euro, iesiri de capital care au coincis cu primele scaderi alepietei din acest an. De atunci, SIF-urile au scazut abrupt, cu 30%in decurs de o luna si jumatate, acestea fiind printre cele mailovite din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO