Burse - Fonduri mutuale

Irlandezul Patrick Lyle Young îi va lua locul lui Ancuţa la Sibex

Autor: Adrian Cojocar

06.04.2011, 23:35 35

Operatorul bursier Sibex Sibiu (SBX) a anunţat că irlandezulPatrick Lyle Young va fi noul director general al companiei, elurmând să-l înlocuiască începând cu finele lunii aprilie pe TeodorAncuţa, care va rămâne însă preşedinte al bursei din Sibiu.

Noul CEO al Sibex are o experienţă de 23 de ani în managementşi este expert în pieţe financiare, deţinând de-a lungul timpuluimai multe funcţii de conducere în cadrul unor firme debrokeraj.

Young a scris mai multor cărţi de finanţe şi este un antreprenoractiv în Europa de Est şi pe pieţele emergente. Patrick Young afost membru al uneia dintre cele mai mari firme de consultanţă dinlume, Gerson Lehman Group.

De-a lungul carierei Young a oferit consultanţă mai multoroperatori bursieri, instituţii guvernamentale şi bănci deinvestiţii cu privire la politica de dezvoltare şi destrategie.

Teodor Ancuţa este fondatorul bursei din Sibiu şi a condus încăde la înfiinţare operatorul bursier, care a devenit cea mai marepiaţă futures din România.

Deşi conducerea Sibex a fost foarte activă în lansarea de noiinstrumente, punând de curând bazele şi unei pieţe spot la Sibiu,din anul 2006 numărul de contracte futures tranzacţionate la Sibiua fost într-o continuă scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO