Burse - Fonduri mutuale

„Laptele Zuzu“ se transferă la cota bursei

„Laptele Zuzu“ se transferă la cota bursei

Autor: Ioana Tudor, Roxana Pricop

11.02.2015, 00:03 412

Acţionarii producătorului de lac­tate Albalact (simbol bursier ALBZ), a treia cea mai valoroasă companie listată pe piaţa RASDAQ, au aprobat ieri în AGA transferul societăţii pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti.

Preşedintele companiei Raul Ciur­tin, care controlează indirect circa 42% din capitalul companiei, şi-a afir­mat în re­petate rânduri intenţia de a menţine com­pania la tranzacţionare, vizând transferul la cota bursei la categoria a doua (devenită Standard) pentru care înde­plineşte criteriile tehnice. Transfe­rul pe piaţa principală este condiţionat însă de avizul BVB.

„O parte din succesul companiei Albalact se datorează faptului că a exis­tat pe piaţa de capital, a fost vizibilă nu doar pentru consumatori, ci şi pentru in­ves­titori şi a ştiut să comunice corect în di­recţia potrivită“, a afirmat Ciurtin într-un comunicat de presă

Albalact, producătorul laptelui Zuzu, are o capitalizare bursieră de 170 milioane de lei (38,6 mil. euro) şi este în top zece cele mai tranzacţionate acţiuni de pe RASDAQ. Cel mai mare acţionar este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,5% din capitalul social prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,8%) şi Croniar Holdings Limited (15,6%). În acţio­na­riatul companiei este prezent şi fondul de investiţii RC2 cu o participaţie de 25%, iar restul acţiunilor aparţin altor in­vestitori la bursă. Titlurile ALBZ se tran­zacţionau ieri după-amiază în scădere cu 1,6%, la preţul de 0,26 lei/unitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO