Burse - Fonduri mutuale

Lichidatorul RBR va incasa 8% din active

23.10.2007, 19:47 14

Lichidatorul provizoriu desemnat de instanta, la inceputul lunii octombrie, pentru Rulmentul Brasov (RBR) va primi 8% din valoarea contractelor de valorificare a activelor producatorului de rulmenti, la care se va adauga o cota de 8% din contravaloarea creantelor recuperate si acelasi procent din dobanzi.
Lichidatorul desemnat de Tribunalul Brasov este consortiul alcatuit din RVA Insolvency Specialists SPRL si Casa de Insolventa Transilvania SPRL.
Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale Rulmentul este de 158,7 mil. lei (46,7 mil. euro), iar valoarea preliminata a datoriilor totale se ridica la 245,63 mil. lei (72,2 mil. euro). Instanta a stabilit pentru 29 noiembrie 2007 termenul limita pentru depunerea creantelor si data de 14 decembrie pentru verificarea creantelor si afisarea tabelului preliminar, se arata intr-un comunicat al Rulmentul remis luni Bursei de Valori Bucuresti.
Deschiderea procedurii de insolventa la fostul producator de rulmenti a fost decisa in instanta la cererea a doi creditori ai firmei, Prointermed si Dapinia Trading, a declarat pentru MEDIAFAX, in urma cu doua saptamani, purtatorul de cuvant al Tribunalului Brasov, Vasile Mos.
Reprezentantii Rulmentul au anuntat la jumatatea lunii iulie ca dizolvarea si lichidarea voluntara a societatii a fost suspendata de Tribunalul Brasov, la cererea actionarilor minoritari, care au contestat o masura similara si in luna martie a acestui an.
SSIF Orizont Vest Oradea, impreuna cu alti actionari minoritari ai Rulmentul, au solicitat Tribunalului Brasov sa anuleze decizia de lichidare a firmei, adoptata la 28 iunie, iar hotararea a fost aprobata in parte de catre instanta, care a dispus suspendarea executarii. Suspendarea este in vigoare pana la finalizarea procesului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO