Burse - Fonduri mutuale

Managerii Cominco au vandut actiuni de 2 milioane de euro

28.08.2007, 18:39 86

Mai multi membri din conducerea firmei de constructii Cominco Bucuresti au vandut intr-o singura zi pe bursa in saptamana anterioara prezentarii rezultatelor financiare actiuni ale societatii pe care au incasat circa 6,3 mil. lei (1,9 mil. euro), potrivit raportarilor emise pe piata RASDAQ.
In total, s-a transferat pe piata un pachet de 4,3% din actiunile Cominco, la un pret mediu de circa 80,5 lei/actiune.
O parte din aceste tranzactii, care au cumulat 1,94 mil. lei (aproape 0,6 mil. euro), s-au realizat prin filiala Bucovina si societatea-mama a Cominco, detinuta in mare parte de aceiasi actionari.
Cel mai mult a castigat Gheorghe Gemanar, directorul general al companiei, care a vandut 25.000 de actiuni pe care a incasat 2 mil. lei (0,61 mil. euro).
Dan Garjoaba, directorul adjunct al Cominco, a vandut actiuni ale societatii in valoare de 1,28 mil. lei (0.39 mil. euro), iar Nicolae Danciu, unul dintre manageri, a luat 0,73 mil. lei (0,22 mil. euro).
Acestia au profitat si de avantul actiunilor din perioada anterioara, titlurile Cominco apreciindu-se cu aproape 20% in cateva sedinte, pe seama asteptarilor investitorilor cu privire la rezultatele companiei.
La jumatatea anului, firma de constructii a raportat o dublare a afacerilor fata de perioada similara a anului trecut, pana la 99,5 mil. lei (30 mil. euro).
Profitul din activitatea de exploatare a companiei s-a majorat in aceeasi perioada de peste sapte ori, ajungand la 1,35 mil. lei (0,4 mil. euro).
Rata de profitabilitate a companiei s-a mentinut totusi destul de scazuta, profitul net fiind afectat de rezultatul negativ de pe partea financiara, de 1,1 mil. lei, cauzat de cheluielile cu dobanzile bancare si reevaluarea plasamentelor in valuta, potrivit raportului companiei.
Ieri, s-au realizat tranzactii in piata cu actiuni Cominco ce au cumulat 2,8 mil. lei (peste 1 mil. euro) si au inchis la pretul de 87 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 48 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO