Burse - Fonduri mutuale

Managerii Flamingo au vandut 1% din companie

24.10.2006, 18:45 16

Membrii conducerii holdingului Flamingo International au vandut peste 9 milioane de actiuni, reprezentand circa 1,15% din capitalul social al companiei de la inceputul acestei luni. Valoarea acestor tranzactii se ridica la circa 840.000 de euro (2,9 milioane de lei).
Varga Simona Iolanda, unul dintre membrii Consiliului de Administratie al Flamingo, a raportat ieri vanzarea unui pachet de actiuni in valoare de peste 0,37 milioane de euro (1,3 milioane de lei), reprezentand circa 0,5% din capitalul social al companiei. Tranzactia s-a realizat la un pret de 0,33 lei/actiune, la nivelul pretului de inchidere de la sfarsitul saptamanii trecute. Ea a mai vandut si la sfarsitul lunii august un pachet mai mic de actiuni Flamingo, pentru care a incasat circa 21.000 de euro (75.600 de lei). Simona Iolanda detinea, dupa oferta primara initiala de listare a companiei la Bursa, un pachet de 1,96% din actiuni.
Managerii Flamingo au putut cumpara actiuni la un pret de 0,1 lei/actiune, egal cu valoarea nominala inainte de listarea companiei pe Bursa, iar dupa listare au beneficiat de actiuni gratuite. In ultima luna, managerii Flamingo si-au vandut detinerile dupa listare la un pret cuprins intre 0,33 si 0,375 lei/actiune. Dupa listarea pe Bursa, principalul cumparator de actiuni Flamingo a fost fondul american QVT, care a ajuns sa detina peste 10% din companie.
Ceilalti membri din conducerea Flamingo care si-au redus participatiile in aceasta luna sunt Anca Liana Barbu si Alexandru Matei Cirlan. Managerii care au vandut nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Retailerul IT&C Flamingo International, care a preluat retailerul de electrocasnice Flanco, si-a bugetat pentru acest an o pierdere consolidata de 4,5 milioane de euro. La finalul sedintei de ieri, actiunile Flamingo erau cotate la un curs de 0,335 lei/actiune.
Principalul actionar al Flamingo este Dragos Cinca, cu o detinere de 41%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO