Burse - Fonduri mutuale

Noul CA al bursei a primit ok-ul ASF

Noul CA al bursei a primit ok-ul ASF

Autor: Roxana Pricop

27.01.2016, 16:24 461

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat azi că a fost aprobată solicitarea Bursei de Valori Bucureşti de validare individuală a noilor membri ai consiliului de administraţie (CA), precum şi de autorizare a modificării autorizaţiei de funcţionare ca operator de piaţă ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie.

Pe 14 decembrie, Lucian Anghel a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti. Rezultatul voturilor a venit după o AGA maraton de peste no­uă ore, marcată de probleme tehnice în numărarea vo­turilor, dar şi de strânse negocieri purtate între acţionari.

Lucian Anghel, la cârma BVB din 2012, va conduce BVB ală­turi de un CA format din: Otto E. Naegeli (BERD), Robert Pană (susţinut de Swiss Capi­tal), Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor), Cristi Micu (NBG Securities), Valerian Ionescu (di­rec­tor BCR), Gabriel Marica (preşedinte SSIF Rom­intrade), Octavian Molnar (IFB Fin­west) şi Radu Toia, fost membru în conducerea SIF Tran­silvania.

Printre cei mai influenţi acţionari ai BVB sunt investitorii in­stituţionali – băncile, fondurile de investiţii locale şi străine, şi SIF-urile care deţin 21% din capitalul BVB, în condiţiile în care firmele de brokeraj şi-au pierdut din putere.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO