Burse - Fonduri mutuale

O treime din companiile listate la Bursa Bucureşti afişează creşteri de peste 10% ale preţului acţiunilor în T1

O treime din companiile listate la Bursa Bucureşti...

Autor: Dan Grigore Ivan

06.04.2017, 00:05 317
Peste 30 de companii din 86 afişează creşteri ale preţului acţiunilor de peste 10% în primul trimestru, perioadă în care bursa de la Bucureşti a câştigat 14%, cea mai mare apreciere din rândul burselor din Uniunea Europeană. Toţi indicii bursieri s-au apreciat în primele trei luni, dar atât cele 12 companii din BET, cât şi celelalte de pe piaţa principală afişează creşteri care au adus randamente consistente investitorilor.
 
Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) a consemnat cea mai mare apreciere a valorii de piaţă în acest trimestru, după ce acţiunile sale şi-au dublat valoarea în ultimele trei luni, capitalizarea bursieră a OIL ajungând astfel la 118 milioane lei (26 milioane euro).
 
În primele trei luni ale anului s-au tranzacţionat acţiuni OIL în valoare de 22,9 milioane lei, repre­zentând 93,85% din totalul tranzacţiilor rea­lizate în ultimele 12 luni. De asemenea, Oil Terminal intenţionează să distribuie dividende cu un randament de aproximativ 12,5% în acest an, aproape dublu faţă de media pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO