Burse - Fonduri mutuale

Oltchim continuă prăbuşirea pe bursă, pe o piaţă în stagnare

Oltchim continuă prăbuşirea pe bursă, pe o piaţă în stagnare

Autor: Monica Juganaru

29.01.2013, 11:14 568

Titlurile Oltchim se tranzacţionau la un preţ de 0,315 lei, iar rulajul era de 193.000 lei.

Astfel, acţiunile îşi continuă scăderea din ultimele trei şedinţe, determinat de anunţul că Oltchim va solicita insolvenţa.

În acelaşi timp, indicii BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi BET-XT, consemnau corecţii nesemnificative, de până la 0,05%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a coborât cu 0,15%, iar indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,09%.

Totodată, indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în stagnare.

Tranzacţiile din prima parte a zilei au cumulat 7,3 milioane lei (1,6 milioane de euro), cea mai mare parte din sumă fiind acoperită de transferuri cu acţiunile FP.

Un pachet de 10,5 milioane de acţiuni ale Fondului a fost transferat la un preţ de 0,598 lei, în creştere cu 0,08% faţă de referinţă. Tranzacţia negociată a fost de 6,2 milioane lei.

Pe piaţa principală, acţiunile aveau un rulaj de 700.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO