Burse - Fonduri mutuale

Omul care livra mâncare minerilor din Valea Jiului este fericitul câstigător a unor dividende de 20 de milioane de lei, de la Aviaţia Utilitară Bucureşti

Omul care livra mâncare minerilor din Valea Jiului este...

Autor: Ştefan Deleanu

08.04.2016, 18:51 6265

Aviaţia Utilitară Bucureşti (simbol bursier AVUT) anunţă distribuirea unui dividend de 6,3 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că acţionarul principal, Sorin Avramescu, care deţine 99,8% din companie va încasa 20,9 milioane lei.

Datele privind valoarea dividendului au fost publicate pe Bursa de Valori Bucureşti.

Aviaţia Utilitară Bucureşti, care este localizată lângă Aeroportul Băneasa, are un capital social de 8,31 milioane lei şi un umăr total de acţiuni emise de 3,324 milioane.

Sorin Avramescu a fost consilier local din partea PDL la Primaria Petroşani şi este cumnatul controversatului om de afaceri Adrian Gărdean, care a fost până în anul 2011 administrator unic al Aviaţiei Utilitare Bucureşti. Avramescu a fost administrator la o firmă numită GTS Company Petroşani, care a câştigat contracte pentru asigurarea meselor minerilor din Valea Jiului cu Compania Naţioanală a Huilei, conform datelor publicate în media.

Aviaţia Utilitară Bucureşti a vândut în decembrie 2015, către Dedeman un teren cu o suprafaţă de 50 de mii de metri pătraţi, situat în imediata apropiere a aeroportului Băneasa. Conform calculelor, profitul companiei pe 2015 este de aproximativ 58 milioane de lei, asta după ce în raportările publice de pe Bursa de Valori Bucureşti, la data de 30 iunie 2015 Aviaţia Utilitară Bucureşti era pe pierdere cu 679 mii lei.

Aviaţia Utilitară Bucureşti a fost o companie de stat înfiinţată în 1964 care a avut o mare perioadă de timp sediul în Otopeni, sediul companiei a fost mai apoi mutat în Băneasa, nu după multă vreme compania a fost privatizată în 1999 către Benefica, controlată de Dan Voiculescu. Ulterior Benefica a vândut Aviaţia Utilitară Bucureşti către o firmă din Petroşani denumită Aviaţia Utilitară 2000, potrivit Gândul.

Iniţial Aviaţia Utilitară Bucureşti nu deţinea terenuri la Băneasa, însă în urma deciziei din 14 septembrie 2004 a judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiţie, Aviaţia Utilitară intră în posesia a 8,9 hectare deţinute anterior de Aeroportul Internaţional Băneasa Bucureşti.

Capitalizarea bursieră a companiei Aviaţia Utilitară Bucureşti (simbol bursier AVUT) este de 24,9 milioane de lei. Pentru anul 2014 dividendul distribuit de AVUT a fost în valoare de 0,64 lei per titlu, adică un total de 2,1 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO