Burse - Fonduri mutuale

Opt companii care cumulează 67% din participaţiile Fondului Proprietatea au făcut profituri de 3,5 ori mai mari

Opt companii din portofoliul FP. Cea mai valoroasă este Hidroelectrica

Opt companii din portofoliul FP. Cea mai valoroasă este Hidroelectrica

Autor: Liviu Popescu

02.03.2017, 00:03 346
Hidroelectrica, OMV Pe­trom, Aeroporturi Bucureşti, BRD, Nuclearelectrica, Alro, Conpet şi Salrom, companii care cumulează 67% din participaţiile de 10 mld. lei ale Fondului Proprietatea, au înregistrat anul trecut profituri cumulate de 3,6 mld. lei, mai mari de 3,5 ori faţă de rezultatul de 1 mld. lei din 2015. Iar profiturile mari obţinute de companiile din portofoliului Fondului ar putea însemna dividende mai mari pentru acesta.

Evoluţia pozitivă s-a datorat în marte parte revenirii pe profit a OMV Petrom (SNP), a cărei participaţie în totalul participaţiilor fondului este de 18,5%, a doua cea mai mare după  Hidroelectrica (33,7%).

OMV Petrom a avut în 2016 un profit net de un miliard de lei, potrivit datelor Fondului, faţă de pierderi de 690 mil. lei anul precedent, primul rezultat negativ de la privatizarea din 2004. Totodată la creşterea profi­turilor de 3,5 ori a cântărit şi rezultatul obţinut de compania de stat Hidro­electrica, cu profit mai mare cu 41%, la 1,3 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO