Burse - Fonduri mutuale

Pensiile Allianz mai muşcă din SIF Moldova

Pensiile Allianz mai muşcă din SIF Moldova

Autor: Radu Bostan

07.05.2015, 00:02 387
Trei fonduri de pensii adminis­trate de Allianz-Ţiriac au achiziţionat împreună peste 2% din acţiunile SIF Moldova (simbol bursier SIF2), pentru care au plătit 18 milioane de lei, arată raportările către bursă.

Fondul de pensii obligatorii ad­mi­nis­trate privat AZT Viitorul Tău, cu grad de risc mediu, a cumpărat cel mai mare pachet, plătind 16,7 milioane de lei. Fondurile de pensii facultative (pi­lonul trei) Moderato (risc redus) şi Vi­vace (risc ridicat) au achiziţionat restul pachetului, în valoare de 1,3 mil. lei.

Titlurile SIF-ului băcăuan repre­zentau deja la sfârşitul anului trecut 1,4% din activul net al fondului Vivace, a cărui investiţie principală pe piaţa de acţiuni este producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG). În portofoliile celorlalte două fonduri ale Allianz, cea mai mare greutate o au acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi ale Fondului Pro­prietatea (FP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO