Burse - Fonduri mutuale

Premieră pe bursa românească: o firmă delistată în urmă cu mai mulţi ani reintră la tranzacţionare. Care a fost motivul?

Premieră pe bursa românească: o firmă delistată în...

Autor: Stefan Musgociu

24.07.2013, 15:46 1736

Într-o AGA derulată în 2004 la Alimentara, cu majoritate de voturi s-a luat decizia delistării societăţii imobiliare, însă retragerea de la tranzacţionare s-a realizat abia în 2006. Decizia AGA a fost contestată în instanţă de SIF Moldova, care deţine 18,35% din acţiuni.

La momentul retragerii de la tranzacţionare, firma Minerva, controlată indirect de omul de afaceri Aurel Munteanu, deţinea 67% din acţiunile Alimentara.

"Consiliul de Administraţie al Alimentara Cluj are obligaţia să iniţieze şi să finalizeze, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului individual, demersurile necesare privind încheierea unui contract de prestări servicii cu Depozitarul Central, precum şi pentru reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor emise de Alimentara Cluj pe piaţa BVB - secţiunea Rasdaq. Alimentara Cluj are obligaţia să întocmească şi să transmită fără întârziere un raport curent prin care să informeze ASF cu privire la finalizarea obligaţiei menionate", se arată într-o decizie a ASF.

Autoritatea a luat marţi această decizie având în vedere că hotărârea AGA din 2004 privind delistarea a fost anulată definitiv şi irevocabil şi că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit anularea actelor emise de fosta Comisie Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) prin care a fost permisă delistarea firmei Alimentara.

"Se confirmă calitatea de emitent de valori mobiliare a Alimentara Cluj, societatea având obligaţia să respecte prevederile Legii 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare şi reglementările emise de CNVM/ASF în aplicarea acesteia", se arată în altă decizie a ASF.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind anularea actelor emise de CNVM a fost luată în noiembrie 2012. Autoritatea de Supraveghere Financiară a preluat la finele lunii aprilie atribuţiile CNVM.

Firma Alimentara a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,1 milioane lei, apropiată de cea din 2011, şi un profit care a depăşit cu puţin 1 milion de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO