ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Şefii bursei i-au dat de lucru polonezului care a venit la conducerea BVB: Să crească volumul de tranzacţii şi să aducă companii noi la bursă

Autor: Cătălina Butan

03.07.2013, 15:51 247

Printre obiectivele noului CEO al Bursei de Valori de la Bucureşti  Ludwik Sobolewski se numără creşterea lichidităţii, creşterea profilului operaţional şi o evoluţie pozitivă a preţului acţiunilor, a spus Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti la ZF Live.

Anghel a precizat că aceste obiective trebuie privite pe termen lung, o perioadă de 12 luni nefiind relevantă.

“Obiective pentru Sobolewski vor fi creşterea lichidităţii, creşterea profitului operaţional. Nu aş dori să intru în detalii şi în cifre pentru că este o perioadă mai lungă de analiză. Perioada de 12 luni nu e relevantă, discutăm în ani de zile. În al treilea rând, avem speranţe în evoluţia pozitivă a preţului acţiunii, care de asemenea trebuie privită pe termen lung”, a spus Anghel.

Numirea lui Ludwik Sobolewski, fostul preşedinte al bursei din Varşovia, în funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) este privită cu entuziasm de majoritatea brokerilor şi acţionarilor bursei, care speră că polonezul va reuşi să rezolve problemele acute cu care se confruntă piaţa şi va avea rezultate pe măsura CV-ului său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO