Burse - Fonduri mutuale

Preşedintele CNADNR şi un fost şef de la Hidroelectrica intră în boardul Transelectrica

Preşedintele CNADNR şi un fost şef de la...

Autor: Radu Bostan

10.11.2015, 00:04 824

Costin Mihalache, preşedintele Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, şi Dragoş Zachia-Zlatea, fost director general Hidroelectrica, au fost aleşi luni, 9 noiembrie, în Consiliul de Supraveghere al Trans­electrica (TEL).

Ambii candidaţi aleşi au fost pro­puşi de stat, care deţine 58% din ac­ţiunile Transelectrica. Costin Miha­lache era din luna martie membru pro­­vizoriu al boardului transporta­to­rului de energie. În paralel cu poziţia în Consiliul de Administraţie al CNADNR, Mihalache este şi directorul Agenţiei Do­meniilor Statului, instituţia care conce­sionează terenurile agricole din proprietatea statului.

Costin Mihalache, 47 de ani, este de profesie avocat şi a lucrat mai ales în aparatul de stat şi cel diplomatic. După propria evaluare, Mihalache este expert în limba chineză fiind coordonator al unor comitete sino-române pe proiecte de infrastructură. El este deţinător de permis de portarmă.

Dragoş Zlatea a lucrat în Hidro­electrica în ultimii 30 de ani, inclusiv ca director general pe perioade scurte. Din septembrie 2014 este di­rector tehnic şi de producţie la Hidroserv, o filială a producătorului de energie. El a absolvit în 1982 Facultatea de Energetică din Politehnică, cu specialitatea hidro­energetică.

Şapte candidaţi s-au înscris pentru cele două posturi libere din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.

Poziţia de administrator este re­munerată cu 3.900 de lei (880 de euro), iar bonusurile anuale pot ajunge la 10.000 de euro brut.

Acţiunile Transelectrica au scăzut uşor în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 27,65 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 2,03 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO