Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica face un pas spre dezgheţarea investiţiilor: contract de 123 mil. lei pentru conexiunea cu Serbia

Transelectrica face un pas spre dezgheţarea...

Autor: Radu Bostan

05.11.2015, 00:06 890
Transportatorul de energie Trans­elec­trica (simbol bursier TEL) va investi 123 mil. lei pentru a întări conexiunea re­ţe­lei na­ţionale cu Serbia, una dintre princi­pa­lele pieţe de export de electricitate pentru România.
 
Companiile Electromontaj Bucureşti şi Romelectro vor împărţi un contract pe doi ani prin care Transelectrica urmăreşte consoli­da­rea principalei „magistrale“ energetice din sud-vestul ţării, care leagă hidrocentrala ro­mâno-sârbă Porţile de Fier de Reşiţa şi Arad. Consorţiul a fost singurul care a depus o ofertă admisibilă, solicitând un preţ cu 1% mai mic decât cel estimat de Transelectrica, potrivit unui anunţ în SEAP.
 
Zona Porţile de Fier este bogată în surse de energie, dar reprezintă şi punctul de interconectare a celor două sisteme electrice, astfel că trebuie să facă faţă unui volum tot mai mare de energie care traversează graniţa în special dinspre România. Serbia a absorbit 24% din cantitatea de energie exportată de România în primul semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO