Burse - Fonduri mutuale

Profit de 11,7 mil. euro pentru SIF Banat-Crisana

22.05.2007, 18:32 10

SIF Banat-Crisana a inregistrat in luna aprilie o crestere de 4% a activelor nete pana la 1,64 miliarde de lei (501 mil. euro), raportand pentru aceeasi perioada un profit de 38,4 milioane de lei (11,7 mil. euro). SIF Banat-Crisana este singura dintre SIF-uri care nu raportase pana acum rezultatele la patru luni.
Activele nete ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au atins 8,9 mld. lei (2,67 mld. euro) la sfarsitul lunii aprilie, mai mult cu 2,3% fata de luna precedenta, in timp ce capitalizarea bursiera a acestora totaliza 9,02 miliarde de lei (2,73 mld. euro) potrivit raportului lunar emis de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). SIF Transilvania a inregistrat cea mai mare crestere lunara, de 18,3% atat a activului net, cat si a valorii sale unitare.
Cresterile inregistrate in aprilie de celelalte SIF-uri s-au situat intre 2,26% la SIF Moldova si 4,51% la SIF Oltenia. SIF Banat-Crisana a raportat in luna aprilie printre cele mai mari cresteri ale creantelor, pana la nivelul de 38,2 mil. lei (11,6 mil. euro), de aproape trei ori mai mult fata de luna martie.
In luna aprilie, peste 99% din nivelul investitiilor financiare pe termen scurt ale celor cinci societati de investitii financiare reprezentau actiunile cotate.
Portofoliul de investitii in actiuni s-a apreciat cu circa 17% in aprilie, astfel ca la finele lunii valoarea totala a actiunilor cotate din portofoliile SIF reprezenta aproape 86% din activul net al acestora, fata de o pondere de 79,1% in martie si 78% in luna ianuarie.
SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana au avut cea mai mare lichiditate in luna aprilie, in aceasta perioada tranzactionandu-se pe fiecare din ele 7,8%, respectiv 8,16% din capitalul lor social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO