Burse - Fonduri mutuale

Profitul Condmag a crescut de sase ori

10.08.2007, 19:44 16

Constructorul de conducte si magistrale Condmag Brasov (COMI) a obtinut in primul semestru al anului un profit net de 1,9 mil. lei (0,57 mil. euro), de peste sase ori mai ridicat fata de castigul din perioada similara a anului trecut.
Compania a realizat o cifra de afaceri de 49,5 mil. lei (15 mil. euro), cu 0,35% mai mare fata de afacerile din prima jumatate a anului precedent.
Reprezentantii societatii nu au fost disponibili ieri pentru comentarii.
Condmag obtinuse in primul trimestru un profit net de 129.000 de lei (circa 38.000 de euro), la o cifra de afaceri de 18,4 mil. lei (5,4 mil. euro).
Pentru acest an, societatea si-a bugetat un profit de peste 8,22 mil. lei (circa 2,6 mil. euro) fata de castigul de un milion de euro raportat in 2006.
Cea mai mare parte a profitului din primele sase luni a fost obtinut din activitatea de exploatare, de baza a firmei, unde Condmag a inregistrat un profit de 2,05 mil. lei (0,6 mil. euro), de 4,6 ori mai ridicat fata de castigul din perioada ianuarie-iunie 2006. Condmag are intre principalii clienti companiile controlate de stat, Transgaz si Romgaz.
Potrivit unui raport transmis pe Bursa de conducerea societatii Condmag, in prima jumatate a anului a incasat lucrarile facturate in proportie de 80%. Condmag incaseaza lucrarile executate intre 30 si 90 de zile de la facturare, societatea avand garantii de buna executie blocate in banci de aproape 6 mil. lei, conform aceluiasi raport.
Conducerea Condmag a mai precizat ca societatea nu incaseaza avansuri pentru constructii-montaj, astfel ca a contractat o linie de credit pentru activitatea de productie pentru capital de lucru si pentru emiterea de scrisori de garantie bancara in valoare de 5,91 mil. lei, acordata de Volksbank si de 2,5 mil. lei, acordata de UniCredit.
Compania avea la finalul lunii iunie datorii de 67,6 mil. lei (21,5 mil. euro), care trebuia sa fie platite intr-o perioada de pana la un an, in timp ce datoriile scadente intr-o perioada mai mare de un an se ridicau la 4,7 mil. lei (1,5 mil. euro). Creantele companiei erau de circa 26,7 mil. lei (8,5 mil. euro).
Condmag a fost transferata in acest an de pe piata RASDAQ la categoria a II-a a Bursei, dupa o serie de amanari cauzate de recomandarea Comisiei de Listare pentru aceasta categorie.
Reprezentantii societatii au spus ca indeplinesc toate conditiile pentru a trece la categoria I, dar avizul a fost dat pentru listarea intr-o prima faza la categoria a II-a, urmand ca dupa 6 luni sa treaca la categoria I.
Principalul actionar al Condmag este societatea Dafora Medias, cu afaceri in principal din servicii de foraj petrol si gaze, care detine 43,66% din actiuni. Dafora a lansat o oferta de preluare a restului de actiuni pe care nu le detine, oferta urmand sa se deruleze pana pe 20 august inclusiv. In cadrul ofertei, Dafora ofera investitorilor un pret de 1,05 lei/actiune. Pe Bursa ieri, ultima tranzactie cu actiunile Condmag s-a derulat la un pret de 2,25 lei/actiune, in scadere cu 0,9% fata de sedinta precedenta.
Dafora este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, care si-a exprimat intentia de a realiza in viitor o fuziune dintre cele doua societati, aceasta urmand sa creeze o companie integrata pe partea de servicii pe piata de gaze.
Condmag are o valoare pe Bursa de 122,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO