Burse - Fonduri mutuale

Propunerile fiscale ale administraţiei Trump nu au mai mişcat pieţele de capital

Propunerile fiscale ale administraţiei Trump nu au mai...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.04.2017, 00:00 352

Anunţul privind accelerarea procesului de promulgare a propunerilor fiscale ale noii administraţii de la Washington, ce prevăd scăderi importante de taxe şi impozite, nu au mai mişcat bursele lumii, majoritatea cotaţiilor încapsulând deja acestă acţiune din partea puterii americane. 

În urma scrutinului de pe 8 noiembrie, în care Donald Trump a fost ales drept cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, investitorii şi-au orientat ordinele de cumpărare către pieţele de capital, încurajaţi de propunerile sale privind dereglementarea industriei financiare sau scăderea impozitelor.

După ce săptămâna a început în forţă, ca urmare a veştilor elecotrale venite din Hexagon, indicii bursieri europeni au afişat scăderi ieri. Indicele britanic FTSE 100 a scăzut cu 0,8%, în vreme ce indicele CAC 40, ce urmăreşte cele mai importante companii listate la Paris, a scăzut cu 0,34%.

Pieţele de capital din sudul Europei au afişat cele mai mari deprecieri, respectiv 0,7% în cazul indicelui FTSEMIB, referinţa bursei milaneze, şi 0,85% în cazul indicelui spaniol IBEX 35. În regiune, indicele WIG 20 s-a apreciat uşor cu 0,14%, iar indicele ATX, referinţa bursei vieneze, s-a depreciat cu 0,51%, în vreme ce indicele BET a afişat a treia depreciere consecutivă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO