Burse - Fonduri mutuale

Prospecţiuni Bucureşti are un nou director general

Prospecţiuni Bucureşti are un nou director general

Autor: Radu Bostan

02.07.2015, 00:02 1157

Compania de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (simbol bursier PRSN), controlată de Ovidiu Tender, are un nou director general, în persoana lui Marius Milea, care îl va înlocui pe americanul Gehrig Schultz, ocupantul poziţiei în ultimii şapte ani.

Absolvent în 1979 al Facultăţii de geologie şi geo­fi­zică din Universitatea Bu­cu­reşti, Marius Milea lucrează în Pros­pecţiuni de peste 30 de ani, înce­pându-şi activitatea ca geofi­zician. Din anul 2000, când com­pa­nia a fost privatizată, Milea înde­plineşte funcţia de director de producţie şi chief operations officer.

Gehrig Schultz a devenit preşedinte şi director general al Prospecţiuni în noiembrie 2008, când a fost recrutat de Ovidiu Tender pentru a extinde activi­tatea companiei peste graniţele României. De la dependenţa de doi clienţi tradiţionali, Petrom şi Romgaz, Prospecţiuni a ajuns să lucreze în Senegal şi Egipt. Schultz a demisionat pe 1 iulie din motive personale.

„Sunt mândru de asocierea cu Prospecţiuni timp de şapte ani şi mulţumit de realizările companiei în tot acest timp. Doresc mult succes noii echipe de management", a declarat Gehrig Schultz într-un comunicat.

Poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie va fi preluată de Nicolae Petrişor, un apropiat şi partener de afaceri al lui Ovidiu Tender, care anterior era membru al boardului. Tender a fost condamnat definitiv la mai mult de 12 ani de închisoare în dosarul devalizării Carom Oneşti. Conducerea Prospecţiuni a anunţat însă, în luna iunie, că activitatea sa nu va fi afectată.

„Compania rămâne în continuare cea mai mare şi cea mai activă de pe piaţa europeană a serviciilor geofizice. Până la finalul anului 2015, aceasta va avea două echipe active în România şi una pe plan internaţional. Contextul pieţei, marcat de preţul volatil, în scădere, al petrolului, a condus la scăderea activităţii de achiziţie a datelor geofizice în întreaga lume“, arată un comunicat al Prospecţiuni din 26 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO