Burse - Fonduri mutuale

Raliul Oltchim continuă pe Bursă: +14% într-o săptămână

Autor: Adrian Cojocar

17.04.2011, 23:40 28

Acţiunile Oltchim au continuat să urce pe Bursă, aducând uncâştig de 14% în ultima săptămână, deşi piaţa a fost dominată decorecţii în aceeaşi perioadă. În ultimele două săptămâni s-aurealizat tranzacţii medii zilnice cu acţiunile Oltchim în valoarede 130.000 de euro şi în această perioadă s-au transferat pe piaţăpeste 15 milioane de titluri, reprezentând 4,4% din capitalulOltchim.

De la începutul anului titlurile Oltchim s-au apreciat cu 141%,reprezentând cea mai bună performanţă de pe piaţă, pe fondulaşteptărilor privind privatizarea companiei programată pentru2012.

"Apropierea privatizării Oltchim generează nişte unde de interespentru acţiunile companiei şi alimentate de dorinţa unor acţionaride a acumula pachete semnificative din companie posibil pentru aavea un cuvânt mai important de spus la adunările generale. Dejajumătate din free-floatul companiei s-a dus", spune Mihai Chişu,broker la firma de intermediere IFB Finwest.

Fondul britanic Carlson Ventures International Ltd a cumpăratrecent prin offshore-ul Nachbar Services 8,8% din acţiuni şi aajuns să deţină circa 12% din companie. Fondul a continuat săcumpere zilnic de pe Bursă câteva sute de mii de titluri Oltchim.Vineri Nachbar Services a achiziţionat 139.000 de acţiuni Oltchimîn schimbul sumei de 66.700 de lei (16.200 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO