Burse - Fonduri mutuale

Rekkers: Banca Transilvania amână pentru 2011 planurile de a vinde acţiuni pe bursa din Viena

Rekkers: Banca Transilvania amână pentru 2011 planurile de a vinde acţiuni pe bursa din Viena

Autor: Oncu Marius Gheorghe

25.11.2010, 16:39 77

Banca Transilvania (TLV) a amânat pentru anul viitor planurilede a vinde titluri pe bursa de la Viena, din cauza contestăriiacestora în justiţie de către acţionarul SIF Banat - Crişana(SIF1), a declarat directorul general al băncii, Robert Rekkers,într-un interviu acordat Bloomberg.

Banca se va concentra pe o majorare de capital de 392 milioanede lei, aprobată în aprilie de Adunarea Generală aAcţionarilor.

"Am amânat vânzarea de acţiuni pe bursa de la Viena pentru anulurmător din cauza problemelor în justiţie cu SIF Banat - Crişana.Acum vrem să finalizăm majorarea de capital, după care vom continuacu vânzarea de acţiuni anul următor", a spus Rekkers.

Acţionarii băncii au aprobat în aprilie majorarea capitalului cu391,5 milioane lei, respectiv cu 36%, la 1,47 miliarde lei, princapitalizarea rezervelor, prime de emisiune şi aport în numerar.Operaţiunea se va realiza prin capitalizarea rezervelor în sumă de173,9 milioane lei, utilizarea primelor de emisiune în valoare de97,6 milioane lei şi prin aporturi în numerar de 120 milioanelei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO