Burse - Fonduri mutuale

Revenire la Bursa: SIF-urile au castigat 10% in ultimele doua zile

07.12.2007, 20:27 13

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a castigat ieri peste 5%, iar indicele BET al celor mai importante zece companii de pe Bursa a urcat cu 2,8% pe fondul unor tranzactii ridicate, de peste 15 mil. euro.
SIF-urile au castigat in medie aproape 10% in ultimele doua zile, apropiindu-se de nivelurile de la inceputul lunii noiembrie cand a inceput al doilea val de corectii de pe Bursa. Principalele castigatoare au fost SIF Muntenia (SIF4), care a urcat cu peste 13% in ultimele doua zile, si SIF Banat-Crisana (SIF1), cu un avans de 12%.
Bursa a inceput sa-si revina inca de la inceputul saptamanii trecute, dar cresterea s-a accentuat in ultimele doua zile, pe fondul unor rulaje in crestere.
O posibila explicatie ar fi faptul ca marti a fost ultima zi cand investitorii puteau vinde actiuni pentru a-si crea disponibilitati cu care sa subscrie in oferta de la Transgaz. "Cred ca putem vorbi deja de un nou trend de crestere la Bursa. Cei care au asteptat pana acum sa cumpere mai ieftin au inceput sa intre in piata, in timp ce vanzatorii sunt mai putin prezenti anticipand si ei o crestere a actiunilor", a declarat Marius Veltan, directorul de tranzactionare al Carpatica Invest.
Cresterile din ultimele doua saptamani se bazeaza preponderent pe achizitiile investitorilor autohtoni, in conditiile in care investitorii straini au vandut masiv luna trecuta luand apoi pozitii de asteptare.
"Cred ca cel putin intr-o prima faza piata este dominata de investitorii autohtoni, daca tinem cont de vanzarile strainilor din noiembrie. Cred ca piata se va mai linisti dupa cresterile spectaculoase din ultimele zile, dar sunt convins ca este un moment bun de intrare pe Bursa dupa scaderile mari din ultimele luni", sustine Veltan.
Oferta Transgaz a fost suprasubscrisa de peste patru ori pe ambele transe, astazi fiind ultima zi de subscriere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO