Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol a repornit producţia pe platforma Petromidia

Rompetrol a repornit producţia pe platforma Petromidia

Autor: Ioan Dornescu

28.11.2011, 00:06 581

Grupul Rompetrol a finalizat în această săptămână lucrările de revizie şi a repornit instalaţiile de producţie din cadrul platformei Petromidia, integrând şase noi instalaţii în fluxul operaţional, ca parte a programului de creştere a capacităţii de rafinare la cinci milioane de tone.

"Programul de creştere a capacităţii de rafinare se va încheia în primul trimestru din 2012 şi va permite consolidarea şi dezvoltarea prezenţei Rompetrol în regiunea Europei Centrale şi de Est. Complexitatea şi amploarea proiectului au necesitat implicarea a peste 2.000 de persoane - angajaţi Rompetrol şi parteneri care au contribuit la realizarea cu succes şi în condiţii de siguranţă a peste 4.000 de operaţiuni", a declarat Alexandru Nicolcioiu, vicepreşedintele diviziei de rafinare şi petrochimie a grupului Rompetrol.

Programul de creştere a capacităţii rafinăriei a fost iniţiat în anul 2007 şi se ridică la o valoare totală estimată de 367 milioane dolari, termenul de finalizare fiind primul trimestru din 2012, când vor fi integrate în procesul de producţie alte trei noi instalaţii.

Pentru susţinerea activităţilor de petrochimie, grupul a finalizat în această perioadă modernizarea instalaţiei de polietilene de înaltă densitate în vederea extinderii gamei de produse.

Investiţiile realizate de Rompetrol Petrochemicals în perioada 2002-2010 se ridică la 107 milioane de dolari şi au vizat creşterea activităţilor de profil, a capacităţilor de produc­ţie, a calităţii şi a gamei de sortimente oferite.

Lucrările realizate în revizie au fost executate de Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol. Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO