Schimbările lui Bîlteanu în portofoliul SIF1: a vândut acţiuni BRD şi Erste şi s-a umplut de SIF-uri

9 mai 2014 Autor: Adrian Cojocar

SIF Banat-Crişana (SIF1), condusă de Dragoş Bîlteanu, şi-a redus în primul trimestru al anului expunerea pe acţiunile BRD şi Erste Bank cu aproximativ 16 mil. euro şi a cumpărat în schimb pachete de câte 5% şi 2% din capitalul SIF Muntenia şi SIF Oltenia, potrivit raportului trimestrial al societăţii.

SIF-ul a vândut în primul trimestru circa 5,5 milioane de titluri BRD pe care a încasat circa 10,5 mil. euro şi aproximativ 200.000 de titluri Erste Bank, în valoare de aproximativ 5,2 mil. euro. Participaţia de 5% din acţiunile SIF Muntenia achiziţionată de SIF Banat-Crişana era evaluată la finele lunii martie la 32,6 mil. lei (7,3 mil. euro), în timp ce pachetul de 2% din SIF Oltenia era evaluat la 22,8 mil. lei (5,1 mil. euro).

Între timp acţiunile SIF Muntenia şi SIF Oltenia au înregistrat corecţii destul de importante, iar respectivele pachete sunt evaluate în prezent la 29,5 mil. lei (6,6 mil. euro) şi 20,2 mil. lei (4,5 mil. euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.05.2014

 

Cuvinte cheie:
Dragoş Bîlteanu
, SIF1
, SIF Banat-Crişana
, acţiuni
, BRD
, Erste
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide