Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au pierdut teren la fondul de actiuni Napoca

24.03.2008, 18:42 16

Fondul de actiuni Napoca, administrat de societatea Globinvest din Cluj, a mizat anul trecut pe actiunile companiilor petroliere si din industrie, in conditiile in care titlurile societatilor de investitii financiare (SIF-uri) ocupau primele pozitii in portofoliul fondului in 2006, potrivit raportului anual de administrare emis de societate.
In 2007, fondul deschis de investitii Napoca a raportat un randament anual de 22,2%. Din activele de peste 29 mil. lei (8 mil. euro) ale fondului aproximativ 8,6% au fost plasate in actiuni Rompetroll Well Services (PTR), circa 6,3% in titlurile producatorului de tevi Artrom Slatina (ART), in actiuni ale BRD fiind plasate 6,2% din active anul trecut. In 2006, titlurile SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana si SIF Moldova ocupau primele trei pozitii, aproximativ 26% din activele fondului fiind investite in titlurile celor trei societati de investitii financiare.
Al doilea fond deschis de investitii administrat de Globinvest, fondul diversificat Transilvania, a obtinut un randament anual de 8,6% anul trecut, principalele plasamente fiind titlurile SIF Oltenia, SIF Moldova, SIF Banat-Crisana si actiunile Bancii Transilvania cu o pondere totala de 32,2% in activele fondului, situatie similara portofoliului Transilvania in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO