Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile depasesc maximele. Brokerii vad o rezistenta la 30.000 de puncte

SIF-urile depasesc maximele. Brokerii vad o rezistenta la 30.000 de puncte
13.01.2010, 23:12 27

Bursa de la Bucuresti a revenit ieri pe plus, cea mai marecrestere fiind inregistrata de societatile financiare, grupate subindicele BET-FI, care au urcat cu peste 3,1%, la nivelul de 26.500de puncte.

SIF-urileau depasit astfel maximele atinse in septembrie, iar brokerii vadin continuare cresteri, nivelul de 30.000 de puncte fiindconsiderat urmatorul prag de rezistenta.

"In lipsa unor evenimente negative in piata si a unui entuziasmridicat, prezent si pe pietele internationale, SIF-urile mai aupotential de crestere in perioada urmatoare. In plus BET-FI n-ainregistrat aceeasi crestere ca BET-ul de la inceputul anului, iarasteptarile investitorilor cu privire la ridicarea pragului dedetinere sunt in continuare ridicate. Cred ca urmatoarearezistenta pentru SIF-uri este pragul de 30.000 de puncte", adeclarat Ovidiu Serdean, broker in cadrul societatii deintermediere IFB Finwest.

Titlurile SIF Otenia (SIF5) au inregistrat o crestere de 3,6%fata de cotatia de marti, marcand de altfel cea mai mare aprecierela categoria societatilor financiare. In top au urmat cresterileSIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Moldova (SIF2), cu 3,3% fiecare. Pefondul aprecierilor din sectorul bancar, indicele BET a urcat iericu putin peste 2%.

In sectorul bancar, titlurile Bancii Carpatica (BCC) auinregistrat cel mai mare avans fata de referinta, de 4,7%, pe plusinchizand si actiunile BRD, care au urcat cu 3,5%. Titlurile BanciiTransilvania (TLV) au urcat cu doar 0,9% fata de cotatia demarti.

"Fata de saptamana trecuta se vede o crestere a lichiditatii,semn ca investitorii revin in piata. Nu este euforie in piata, darincet, incet vedem ca se acumuleaza. Cel putin pe SIF-uri nu credca o sa vedem scaderi importante in urmatoarea perioada", a adaugatSerdean.

In sectorul energetic, societatile de utilitati Transelectrica(TEL) si Transgaz (TGN) au inregistrat cele mai mari aprecieri, de4,2% si respectiv 2,2%. Titlurile Petrom (SNP) au inregistrat ocrestere asemanatoare, de 2,1% fata de referinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO