Burse - Fonduri mutuale

Slovenii de la KD Investments vor investi in actiuni nemtesti

01.08.2007, 18:48 14

KD Investments, societatea slovena de administrare a fondurilor KD Maximus si KD Optimus, va investi aproximativ 10% din activele de circa 38 mil. lei (11,9 mil. euro) ale celor doua fonduri pe pietele externe din Germania si Austria din toamna acestui an, in cautarea unor plasamente mai putin volatile.
"In functie de evolutia pietelor internationale, vom investi aproximativ 10% din activele fondurilor administrate pe pietele mature din Europa de Vest, mai exact in Germania si Austria. Vom incerca sa echilibram volatilitatea de pe piata locala emergenta prin plasamente externe mai putin volatile", spune Cosmin Paunescu, presedintele societatii KD Investments.
Iesirea administratorilor locali de active pe pietele externe nu mai e o noutate, societatea de administrare Certinvest facand deja plasamente pe bursa din Sofia si pe cea de la Viena, in timp ce clujenii de la Globinvest intentioneaza sa lanseze un fond de investitii cu plasamente exclusiv pe pietele externe.
"Iesirea pe pietele externe este iminenta, iar plasamentele pe alte piete de capital ne ajuta sa capatam experienta. In prezent suntem in faza tehnica, de semnare a contractelor, astfel ca investitiile pe pietele internationale vor avea loc cel mai probabil in toamna", spune Paunescu de la KD Investments.
Fondul de actiuni KD Maximus a obtinut in primele sapte luni ale anului un randament al unitatii de fond de 33,6%, clasandu-se pe primele locuri printre fondurile de actiuni cu cele mai ridicate randamente. Fondul Active Dinamic, administrat de societatea Swiss Capital, a inregistrat un avans al unitatii de fond de 38,2% in primele sapte luni ale anului, iar fondul Omninvest, administrat de SIRA, a adus investitorilor un plus de 34,9% la unitatea de fond.
Lansat la inceputul anului, fondul cu plasamente diversificate KD Optimus a obtinut un randament al unitatii de fond de 15,8% in primul semestru al anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO