Burse - Fonduri mutuale

Statul sa-si vanda companiile pe Bursa ca sa scoata bani

17.11.2009, 23:09 24

Statul si-ar putea finanta nevoile de acoperire a deficitului sirambursare a imprumuturilor externe prin vanzarea de companii si arfi de preferat sa apeleze la piata bursiera in acest sens, afirmapresedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache.

"Exista riscul ca Bursa sa ramana in preajma nivelurilor actualede lichiditate si are nevoie de un soc care s-o scoata din aceastastare ori pe partea de cerere, ori de oferta. Eu cred ca acestlucru s-ar putea rezolva printr-un soc pe partea de oferta, prinlistarea companiilor de stat si privatizarea lor. Speram ca acesteprivatizari sa nu fie simple vanzari." El a dat ca exemplu recentaoferta publica initiala de pe Bursa din Polonia a companieienergetice Polska Grupa Energetyczna, prin care statul polonez aatras 1,5 mld. euro. Doar doua companii romanesti de stat, Transgazsi Transelectrica, au fost vandute pe Bursa in ultimii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO