Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa îşi consolidează controlul la Plastsistem

Dorel Goia, preşedintele Tera­plast

Dorel Goia, preşedintele Tera­plast

Autor: Roxana Pricop

02.11.2015, 00:03 524
Producătorul de materiale de construcţii Teraplast Bistriţa (TRP) a achiziţionat o participaţie de 19% din capitalul subsidiarei Plastsistem, specia­lizată în producţia de panouri termo­izo­lante. Teraplast a ajuns astfel să con­troleze 98% din societate.

„Businessul Plastsistem este al doilea ca mărime în grupul Teraplast, după linia de business instalaţii şi ame­na­jări”, a spus Dorel Goia, preşedintele Tera­plast.

Compania nu precizează valoarea achiziţiei şi nici identitatea vânzătorilor. Potrivit informaţiilor de la registrul co­mer­ţului, circa 21% din capitalul Plastsistem era deţinut de persoane fizice, anterior tran­zacţiei.

Teraplast a devenit acţionar majo­ritar cu o participaţie de 70,42% în com­pania Plastsistem în anul 2007. Com­pania a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de circa 44,5 mil. lei, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Plastsistem şi-a bugetat pentru întreg anul 2015 o cifră de afaceri de 133 de milioane de lei, cu o treime mai mare faţă de anul trecut. În 2014, compania a raportat un profit net de 4,6 mil. lei la afaceri de 99 milioane de lei. Compania are o fabrică în parcul industrial Teraplast de la Sărăţel, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Acţiunile TRP au închis şedinţa de vineri în creştere cu 2,2% până la o co­taţie de 0,626 lei/titlu. Faţă de începutul anului, acţiunile TRP au câştigat 174%, fiind alimentate de achiziţiile prin­ci­pa­lilor acţionari. Principalul acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu o participaţie de 46,7% din capital, urmat de fondul de investiţii finlandez KJK Fund II, cu o deţinere de 10% din capital, potrivit celor mai recente date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO