Burse - Fonduri mutuale

Topul creşterilor şi scăderilor pe Bursă în iunie

Topul creşterilor şi scăderilor pe Bursă în iunie
29.06.2010, 23:29 9

În luna iunie, indicele BET al celor mai lichize zece titluridin piaţă a închis cu o scădere de 5,9% faţă de sfârşitul luniimai, la nivleul de 4.650 depuncte. Cele mai afectate titluri dincadrul BET în acest interval au fost societăţile bancare BRD şiBanca Transilvania, care au pierdut 14,6% şi resepctiv 12,1% faţăde referinţă.

Indicele BET-FI, care grupează societăţile financiare, aînregistrat de la sfârşitul lunii mai o scădere de circa 4,8%, ceamai mare corecţie la această categorie fiind consemnată deacţiunile SIF Transilvania (SIF3), care au coborât cu 10,1%.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate însă de companiile dindomeniul construcţiilor, precum Romcarbon Buzău (ROCE), COMCMConstanţa (CMCM) sau Teraplast Bistriţa (TRP), care au pierdut21,1%, 19,4% şi respectiv 16,4% faţă de referinţă.

La polul opus s-au situat titlurile Zimtub Zimnicea (ZIM),Bermas Suceava (BRM) şi Socep Constanţa (SOCP), care au înregistratavansuri cuprinse între 6,3% şi 11,6%. O apreciere considerabilă auînregistrat şi titlurile Broker Cluj (BRK), care au urcat cu 4,2%,la puţin peste 0,26 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO