Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica absoarbe filiala de mentenanţă Smart petru reducerea costurilor

Autor: Mediafax

18.10.2010, 23:43 67

Transportatorul de electricitate Transelectrica (simbol bursierTEL) va absorbi filiala de servicii şi mentenanţă Smart, în cadrulunui proces de fuziune care are scopul de a reduce costurile dementenanţă şi a creşte siguranţa sistemului energeticnaţional.

"Se estimează un plus de rentabilitate pe piaţa serviciilor detransport de electricitate prin eficientizarea activităţii detransport de electricitate şi întărirea siguranţei în funcţionareareţelei electrice de transport şi a sistemului electroenergeticnaţional", se arată în nota de fundamentare a unui proiect dehotărâre de guvern eleborat de Ministerul Economiei.

Printre dezavanatajele operaţiunii, Ministerul Economiei enumerădificultăţi privind transparenţa costurilor şi necesitateaobţinerii autorizaţiilor, atestatelor, cu costuri suplimentare.Transelectrica este controlată de stat, care prin intermediulMinisterului Economiei controlează 73,68%, în timp ce FondulProprietatea, unde statul român deţine 44% din capital, deţine13,49% din acţiunile transportatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO