Burse - Fonduri mutuale

Tranzactii cu 3% din Ardaf

08.03.2007, 20:06 13

Titlurile societatii de asigurare Ardaf Cluj-Napoca au facut ieri obiectul unor tranzactii importante prin care s-au transferat peste 52 mil. de titluri, reprezentand circa 3,2% din capitalul social. Valoarea cumulata a tranzactiilor a fost de 3,1 mil. euro (10,5 mil. lei). Pretul mediu la care pachetele cu actiuni Ardaf s-au transferat miercuri a fost de 0,2 lei/actiune, cu 5% mai ridicat decat nivelul de inchidere din sedinta precedenta.
Tranzactiile de ieri vin dupa ce saptamana trecuta fondul de investitii ceh PPF Investments a achizitionat prin intermediul companiei Sabile Limited un pachet majoritar in cadrul societatii de asigurari. Fondul a platit omului de afaceri Ovidiu Tender 35 mil. euro pe 56% din actiunile Ardaf Cluj in cadrul unei tranzactii speciale la un pret de 1,3 lei/actiune.
De la intrarea la tranzactionare la jumatatea lunii februarie, titlurile Ardaf Cluj s-au aflat in centrul atentiei investitorilor, acestea facand obiectul mai multor tranzactii ridicate, cu pachete importante din capitalul social.
In prima faza, fondul a cumparat prin Sabile Limited 14,6% din companie de la avocatul Daniel Voicu, pentru care a platit 7,65 mil. euro (28 mil. lei).
Ulterior, s-a mai transferat pe piata RASDAQ un pachet de 2,2% din companie.
Conform legislatiei pietei de capital, fondul ceh PPF Investments trebuie sa lanseze, pana la sfarsitul lui aprilie, o oferta de preluare a companiei la un pret de cel putin 0,13 lei/actiune, corespunzator pretului maxim platit de acesta in ultimele 12 luni.
PPF Investments detinea inainte de tranzactiile de ieri aproape 70% din titlurile Ardaf Cluj. Alti actionari importanti ai Ardaf sunt Raiffeisen Zentralbank, cu un pachet de 7,67% din companie, si Clairmont Holding Ltd., cu o participatie de 3,91%.
Actiunile Ardaf Cluj au castigat ieri 4,2% si au fost tranzactionate la inchidere la un pret de 0,2 lei/actiune. Capitalizarea companiei este in acest moment de aproape 96 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO