Burse - Fonduri mutuale

Trei din patru companii listate aşteaptă afaceri mai mari în 2012

Trei din patru companii listate aşteaptă afaceri mai mari în 2012

Autor: Andrei Chirileasa

12.04.2012, 00:03 355

Aproape trei sferturi din companiile de pe bursă şi-au bugetat pentru acest an afaceri în creştere şi tot atâtea văd o evoluţie pozitivă a rezultatului net, adică profituri mai mari sau pierderi mai mici. Bugetele companiilor confirmă prognozele privind o evoluţie pozitivă a economiei în acest an şi optimismul investitorilor care a adus o creştere de 20% pe indicele BET de la începutul anului.

Creşteri semnificative şi-au bugetat companiile din sectorul farmaceutic (Zentiva, Antibiotice şi Biofarm), distribuitorii de medicamente (Ropharma Braşov şi Remedia Deva), dar şi unele companii din sectorul construcţiilor, care speră să vadă prima revenire, după trei ani de scăderi.

În cazul companiilor foarte mari, bugetele alternează, unele mizând pe creşteri semnificative în timp ce altele, mai conservatoare, şi-au bugetat scăderi uşoare ale afacerilor. Rompetrol Rafinare (RRC) şi-a construit bugetul pornind de la o creştere cu 23% a afacerilor, în timp ce OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie locală, şi-a bugetat afaceri mai mici cu 4,6% decât în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO