Burse - Fonduri mutuale

Ultima listare din 2010: iFond Gold intră la tranzacţionare pe Bursă pe 30 decembrie

Autor: Andrei Chirileasa

29.12.2010, 09:54 68

Titlurile fondului de investiţii închis iFond Gold (IFG),administrat de Intercapital Investment Management, vor intra latranzacţionare pe Bursă în ultima şedinţă a anului, din 30decembrie, după ce a primit luni avizul Consiliului deAdministraţie al BVB.

Fondul a strâns 4,01 mil. lei (935.000 de euro) de lainvestitorii de pe Bursă prin oferta publică iniţială (IPO)derulată în luna noiembrie, bani pe care şi-a propus să-iinvestească în companii din sectorul producerii aurului, înprincipal Gabriel Resources şi European Goldfields, care deţinproiecte aurifere în România.

Intercapital Investment Management, firma de administrare ainvestiţiilor deţinută de firma de brokeraj Intercapital Invest, amai listat în acest an la Bursă un fond de investiţii, iFondFinancial, care investeşte preponderent în acţiuni FondulProprietatea (FP). iFond Financial (IFR) a strâns în luna augustpeste 8 mil. lei de la investitori.

Apropierea listării FP a urcat titlurile IFR la un maxim istoricde 240,6 lei, cu 20% peste preţul din ofertă.

Prima listare din acest an pe Bursă a fost tot a unui fond deinvestiţii, OTP Green Energy (GRE), administrat de OTP AssetManagement. Fondul ale cărui randamente sunt corelate cu evoluţiaunor companii europene din domeniul energiei regenerabile, apierdut însă circa 17% faţă de preţul din ofertă, deşiadministratorul garantează nu doar investiţia iniţială, ci şi unrandament de 12% la maturitate (iunie 2013).

Exceptând companiile transferate de pe piaţa RASDAQ, singuralistare a unei companii pe Bursă a fost în acest an chiar listareaacţiunilor BVB, operaţiune intermediată tot de IntercapitalInvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO