Burse - Fonduri mutuale

Un fond strain a cumparat 1% din Fondul Proprietatea

30.08.2009, 19:02 35

Un fond strain a achizitionat peste 100 de milioane de actiuni Fondul Proprietatea (FP) in august, incheind cea mai mare tranzactie cu titluri FP de anul acesta. Pachetul reprezinta circa 0,7% din capitalul Fondului, investitorul ajungand in urma achizitiei la o participatie de peste 1%.

Tranzactia a fost de peste 22 mil. lei (5,2 mil. euro), la un pret unitar de 22% din valoarea nominala de un leu a actiunii FP, potrivit unor surse din piata. Vanzatorul a fost una dintre cele trei persoane fizice cu detineri de peste 1% din Fond. Datele privind tranzactiile cu actiuni FP sunt incerte, iar raportarile oficiale nu fac referiri la pretul actiunilor sau la identitatea actionarilor, a cumparatorilor sau a vanzatorilor. Brokerii au refuzat sa divulge identitatea fondului de investitii, precizand doar ca acesta investeste de mai multi ani pe bursa locala.

Printre investitorii care au realizat anul acesta achizitii semnificative la Fondul Proprietatea se numara fondul Special Opportunities, administrat de compania suedeza East Capital, unul dintre cei mai mari investitori de pe Bursa.

Fondul a obtinut in primul semestru un profit net de 167,8 mil. lei (40 mil. euro) si are active de 11,1 mld. lei, dintre care peste 1 mld. lei sub forma de lichiditati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO