Burse - Fonduri mutuale

Un fost sef de la Dacia Felix "planeaza" deasupra Ardaf Cluj

31.07.2006, 18:09 27

Fondul de investitii Masterfield Investment Group este interesat de preluarea pachetului majoritar la compania de asigurare Ardaf pentru 40 de milioane de dolari (31,4 milioane de euro), a declarat pentru ZF Liviu Mandler, care afirma ca este reprezentantul zonal al fondului.
Conform lui Mandler, Masterfield a depus o scrisoare de intentie la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a participa la majorarea de capital necesara pentru redresarea companiei, in cadrul procedurii de administrare speciala.
Liviu Mandler este cunoscut ca fost presedinte al Bancii Dacia Felix, apoi ca presedinte al companiei Diperia Finance Group. El spune ca in prezent reprezinta interesele Masterfield in zona Europei de Est. "Chiar si inainte de intrarea Ardaf in procedura de administrare speciala, am contactat conducerea grupului de firme Tender (actionarul majoritar al Ardaf, n. red.) si le-am propus cateva oferte, dar nu am primit niciun raspuns", a declarat Mandler.
El spune ca fondul de investitii american ar vrea sa participe cu 40 de milioane de dolari la majorarea de capital ceruta de CSA pentru redresarea companiei. "Conform legilor in vigoare, procedura de administrare speciala inseamna ca actionarii si administratorii societatii decad din drepturi, iar administratorul special poate adopta orice masuri considera pentru redresarea companiei", a comentat Mandler.
Cu alte cuvinte, el sustine ca CSA trebuie sa decida asupra oportunitatii ofertei Masterfield, pentru ca Tender SA, care detine 70,69% din titlurile Ardaf, are drepturile suspendate pe durata administrarii speciale. Reprezentantii Tender SA, societate controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, nu au putut fi contactati pentru comentarii privind oferta Masterfield.
Mandler a mai spus ca fondul de investitii pe care il reprezinta este interesat sa cumpere si o firma de asigurare din Bulgaria, Jupiter, dar ca ar prefera sa achizitioneze pachetul majoritar la Ardaf.
"In prezent suntem in discutii cu societatea Jupiter din Bulgaria, dar vom renunta la aceasta companie daca reusim sa preluam pachetul majoritar la Ardaf", a spus Mandler, adaugand ca societatea de asigurare are nevoie de "un plan pentru viitor".
CSA a dispus intrarea Ardaf in administrare speciala pe 18 iulie, ordonand actionarilor sa majoreze capitalul social al companiei cu 31 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO