Burse - Fonduri mutuale

Un singur fond a batut Bursa si pe cadere, si pe raliu

17.09.2009, 17:45 32

Un singur fond de actiuni a reusit sa aduca investitorilorcastiguri mai mari decat Bursa in timpul raliului si sa piarda maiputin decat indicele BET in perioada corectiilor de criza.Majoritatea fondurilor de actiuni au reusit sa scada mai putindecat piata pe caderea bursei, dar nu au batut indicele BET inultimele sase luni.

Fondul BT Index, administrat de societate BT Asset Management, aadus investitorilor un randament de 127,4% din martie, cand ainceput raliul pe Bursa, si pana la finele lunii august, intervalin care indicele de referinta al bursei, BET, s-a apreciat cu121,9%. Pierderea inregistrata de fond in perioada de corectiiaugust 2007-februarie 2009 a fost de 75,7%, sub deprecierea de81,5% a indicelui BET.

"Performanta se explica prin faptul ca portofoliul fondului afost construit dupa componenta indicelui ROTX, care include actiunilichide si care in perioada de criza au performat mai bine decatactiunile companiilor mici si putin lichide", a spus Radu Hanga,directorul general al BT Asset Management. Actiunile BRD, Erste siBanca Transilvania alcatuiesc 50% din activul fondului, care nu areSIF-uri in portofoliu. Din august 2007, fondul a pierdut 45%, fiinddevansat de Raiffeisen Prosper, cu o scadere de 39%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO