Burse - Fonduri mutuale

Vescan: Am vandut actiuni ca sa strang bani de majorare

11.05.2007, 18:39 21

Titlurile Armax Gaz Medias au urcat de peste doua ori in ultimele saptamani, pe fondul unor tranzactii cu pachete importante care au schimbat semnificativ structura actionariatului companiei.
Numai in ultima saptamana au fost transferate prin intermediul pietei RASDAQ actiuni ale producatorului de echipamente si instalatii industriale pentru gaz, reprezentand circa 35% din capitalul social, valoarea cumulata a acestor tranzactii ridicandu-se la circa 14,3 milioane de euro.
Actionarul principal al companiei, Mircea Vescan, a fost raportat pe bursa cu vanzarea unui pachet de circa 6,2% din actiuni, acesta ramanand cu circa 36% din companie.
"Am vandut actiuni pentru a face rost de bani in vederea participarii la majorarea de capital pe care intentionam sa o derulam in perioada urmatoare, care se va realiza cu aport din partea actionarilor", a declarat Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz Medias. Potrivit lui Vescan, pachetul de actiuni Armax vandut pe bursa zilele trecute a fost achizitionat de unul sau mai multe fonduri de investitii.
Simona Olimpia Popescu, un alt actionar semnificativ al companiei, si-a lichidat participatia de 10,12% din actiunile Armax, iar firma Aldora din Medias si-a redus pozitia in cadrul societatii la o cota nesemnificativa, de la un pachet de circa 10% detinut anterior. In aceeasi perioada, fondul strain de investitii Roemenie & Bulgarije Fonds si-a redus participatia sub pragul de 5%.
Compania vrea sa-si majoreze capitalul cu scopul de a moderniza sectia de prelucrare mecanica, investitiile in acest an urmand sa depaseasca 1,5 mil. euro.
Aprecierea din ultima perioada a acestor actiuni a venit si in contextul in care compania a raportat in primul trimestru o cifra de afaceri de peste doua ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, pana la 1,87 mil. euro (6,3 mil. lei) si un profit dublu, de 0,1 mil. euro (0,4 mil. lei).
"Activitatea companiei in prima parte a anului este in general slaba. Noi explodam ca cifra de afaceri in trimestrul patru al anului, ca urmare a activitatii sezoniere", a declarat Mircea Vescan.
De la finele anului trecut, aceste titluri s-au apreciat de circa 6 ori, exceptand majorarea de capital derulata in aceasta perioada. La ultimul pret de inchidere de ieri, de 2,7 lei/actiune, capitalizarea companiei ajunge la 65,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO