Burse - Fonduri mutuale

Zece previziuni ZF pentru bursă, fonduri mutuale şi fonduri de pensii pentru 2023

Zece previziuni ZF pentru bursă, fonduri mutuale şi...

Autor: Tibi Oprea

05.01.2023, 07:00 2534

Se listează Hidroelectrica? Vor mai fi defaulturi pe piaţa obligaţiunilor? În ce investim banii? Vor mai veni investitori în titluri de stat? Ce se întâmplă cu Contrapartea Centrală?

După un an 2022 cu inflaţie ridicată, război la graniţă şi marcat de volati­litate de la un capăt la altul, 2023 are premisele să aducă mai multă predictibilitate în pieţe, o temperare a inflaţiei şi o serie de evenimente notabile pe bursă. ZF înaintează o serie de pariuri şi întrebări referitoare la cum va arăta acest an.

 

Va avea loc listarea Hidroelectrica?

Primul şi poate cel mai discutat subiect al anului 2022, exceptând războiul, bineînţeles, este listarea producătorului de energie electrică Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti. Dacă în anii trecuţi despre listarea la bursă a „perlei“ energiei româneşti nu se vorbea cu certitudine, în 2023 pare că procesul unui IPO este un lucru cert. Compania a obţinut deja aprobarea acţionarilor şi chiar a ales consorţiul care va lucra la listare. Preconizarea ZF este că IPO-ul va avea loc în T2/2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO