Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET a crescut cu 0,2% în aprilie, cea mai slabă performanţă lunară de anul acesta. Toţi indicii de la BVB rămân însă pe plus de la începutul lui 2024 încoace. Bursa locală, peste pieţele din vestul Europei şi SUA

Indicele BET a crescut cu 0,2% în aprilie, cea mai...

Autor: Eduard Ivanovici

02.05.2024, 07:30 322

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat luna trecută cu 0,2%, ajungând la o creştere de 11% de la începutul anului, la 17.061 de puncte. Avansul din aprilie reprezintă cea mai slabă performanţă lunară din 2024, după aprecieri de 0,9% în ianuarie, 2,4% în februarie şi 7,1% în martie, conform bvb.ro.

Dinamica de luna trecută a venit pe fondul unei volatilităţi ridicate pe pieţele internaţionale de capital ca urmare a tensiunilor crescânde dintre Israel şi Iran. De exemplu, indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 1,5% în aprilie, înregistrând pri­ma lună negativă din octombrie 2023.

În Statele Unite, principalii indici – Dow Jones, S&P 500 şi NASDAQ Composite – au scăzut pentru prima dată după cinci luni consecutive de creştere în contextul în care investi­torii se aşteaptă ca ratele dobânzilor să rămână ridicate mai mult decât estimau iniţial, crescând astfel randa­mentele ti­tlurilor ameri­cane de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO