Business Construct

Amanare: Sonae Sierra nu gaseste finantare

Amanare: Sonae Sierra nu gaseste finantare
27.10.2009, 13:35 36

Compania portugheza Sonae Sierra, care urmeaza sa dezvolteproiecte imobiliare cu o valoare totala de 900 mil. euro, afirma caeste in continuare interesata sa dezvolte trei centre comerciale inBucuresti, Craiova si Ploiesti, insa nu a reusit inca sa atragafinantarile bancare necesare acestor investitii.

"Pana de curand, bancile stateau cu noi doar la o cafea. Acum aumai inceput sa si vorbeasca, dar nu pot spune ca vad o mareimbunatatire in ceea ce priveste apetitul de a acorda finantariimobiliare", afirma Ingo Nissen (foto), country manager al SonaeSierra.

Unul dintre mallurile din portofoliul Sonae Sierra este RiverPlaza din Ramnicu Valcea, pe care portughezii l-au cumparat in2007, dupa care compania a achizitionat terenuri pentru constructiaa doua centre comerciale in Craiova si Ploiesti si a intrat intr-unparteneriat cu firma irlandeza Caelum Development pentruconstructia proiectului ParkLake Plaza din Titan, Bucuresti.

Investitiile totale in cele trei proiecte erau estimate laaproape 900 de milioane de euro, dar in prezent nu se desfasoaralucrari de constructii pe niciunul dintre aceste terenuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO