Business Construct

H&M, zece magazine „bătute în cuie“

H&M, zece magazine „bătute în cuie“
03.01.2011, 23:54 329

Suedezii de la H&M nu au pierdut timpul pe piaţa locală şiau semnat, în ciuda crizei, contracte pentru deschiderea a zecemagazine pe piaţa locală, atacând din start Bucureştiul, pentru camai apoi să se orienteze către cele mai mari oraşe din ţară.

Pentru extinderea în provincie H&M a ales trei dintreproiectele dezvoltate de omul de afaceri Iulian Dascălu, la Iaşi(Palas), Timişoara şi Cluj (în centrele Iulius Mall), în timp cereprezentanţii GTC au anunţat la rândul lor că s-au înţeles cusuedezii pentru deschiderea unui magazin în Galleria Arad, iaroficialii Immofinanz spun că sunt în negocieri avansate pentru unparteneriat cu H&M în Maritimo Constanţa.

Dascălu nu a dat detalii privind suprafeţele magazinelor saudatele de inaugurare ale magazinelor H&M din proiectele pe carele controlează. Cel mai probabil însă, unităţile vor avea între1.000 şi 1.500 de metri pătraţi şi vor fi deschise în toamna anuluiviitor, când este programată şi inaugurarea zonei comerciale aproiectului Palas din Iaşi.

Proiecte noi anunţate în ţară vin după alte patru magazinecomunicate oficial în Bucureşti, în AFI Palace Cotroceni, BăneasaShopping City, Bucureşti Mall (foto jos) şi Plaza România, şi altedouă unităţi neconfirmate deocamdată de reprezentanţii H&M - încentrele comerciale Unirea din Bucureşti şi Braşov.

În cazul în care toate aceste magazine vor fi deschise în decursde un an, H&M va avea în România un număr similar de magazineca în Ungaria.

România este însă o piaţă mai mare, cu condiţii bune pentruchiriaşi în această perioadă, astfel că cel mai probabil numărul demagazine H&M din România va fi chiar mai mare în decurs de doiani. "Bătălia" europeană de pe piaţa retailului de îmbrăcăminte,purtată la vârf de către H&M, Inditex şi C&A, va aveaîncepând de anul viitor şi un "meci local". Cei trei retaileri auavut anul trecut vânzări cumulate de peste 28 mld. euro, mai maridecât întreaga piaţă de retail din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO