Business Construct

Vânzările de prefabricate ale Somaco Grup au crescut cu 20% în primul semestru

06.07.2010, 11:58 59

Producătorul de materiale de construcţii Somaco GrupPrefabricate, deţinut de fondul de investiţii suedez OresaVentures, a înregistrat în primul semestru o creştere de peste 20%a vânzărilor de prefabricate, comparativ cu perioada similară aanului trecut, datorită contractelor semnate pentru clădiriindustriale şi comerciale. Compania a înregistrat anul trecut ocifră de afaceri de 50 mil. lei (11,8 mil. euro) şi activează pepieţele de BCA şi prefabricate.

Majoritatea proiectelor câştigate sunt construcţii noi incluseîn strategia de extindere a reţelelor de hipermagazine: OBI (lângăPolicolor Bucureşti), Baumax (Constanţa şi Bucureşti - Chitilei),Hornbach (Baloteşti) şi Millenium Logistic Parc Bucureşti.

"Începând cu anul 2009 am regândit strategia pentruprefabricate. Nu mai oferim doar structuri prefabricate, ci soluţiiintegrate care cuprind: servicii de proiectare, execuţie, transportşi montare. Am investit în creşterea expertizei echipei noastre şiam trecut la un serviciu orientat către client cu înţelegereaproblemelor specifice şantierelor locale" a spus Gabriel Colobaţiu,directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

El afirmă că piaţa prefabricatelor este încă într-un stadiuincipient şi a fost temporar încetinită de criza economică, maiales de partea de infrastructură. Somaco deţine două unităţi deproducţie de prefabricate în Buzău şi Roman,. precum şi o fabricăde BCA la Adjud.

Somaco Grup Prefabricate reprezintă reunirea într-o singurăfirmă a trei fabrici pe care fondul de investiţii Oresa Ventures,prin subsidiara Sonriso Investments SRL, le-a achiziţionat înseptembrie 2008. Tranzacţia a implicat şi preluarea celor 500 deangajaţi, a activelor, a clienţilor acestor sucursale, aproiectelor în derulare, precum şi a mărcii Somaco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO