Business Hi-Tech

Afacerile CG&GC scad cu 26%, la 17 mil. euro

27.04.2009, 18:10 145

Compania de distributie si servicii CG&GC IT estimeaza o cifra de afaceri de 17 mil. euro anul acesta, in scadere cu 26% fata de nivelul de 23 mil. euro consemnat la finele lui 2008, pe fondul climatului economic dificil.

"In 2008 am crescut cu 16% fata de 2007. Acest avans, desi conform in linii mari cu cel al pietei IT&C, a fost mai mic decat estimarea facuta in aceeasi perioada a anului trecut, cand previzionam o crestere de circa 40%, de la 20 la 28 mil. euro", a declarat Cornel Giurgea, presedintele companiei. El a precizat ca ultimul trimestru din 2008 a fost principalul factor care a influentat negativ afacerile. Compania incheiase primele sase luni din 2008 cu 14 mil. euro. "Institutiile bancare si-au redus activitatea fata de clienti si au diminuat considerabil cheltuielile pentru proiecte IT; licitatiile din administratia publica au fost suspendate, pe fondul lipsei de bugete, iar firmele private aproape ca au oprit investitiile in tehnologie", explica Giurgea.
In ceea ce priveste strategia pe 2009, Cornel Giurgea spune ca cifra de afaceri nu mai constituie o prioritate ca in anii precedenti. "Toate cele sase departamente ale grupului - service CPFS (copy-print-fax-can), service IT, vanzari retail, vanzari directe, vanzari servicii integrate si vanzari proiecte eGuvernare - au ca obiectiv in primul rand cresterea raportului profit/departament."
 
Tinta pe 2009: profit net de 160.000 de euro
Compania estimeaza ca va realiza castiguri nete de 160.000 de euro in 2009, fata de nivelul de 242.595 de euro consemnat anul trecut. CG&GC a incheiat 2007 cu un rulaj de 20 mil. euro si un profit net de aproape 376.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finantelor.
CG&GC a inceput sa preia operatiunile de service IT ale clientilor care doresc sa taie din costuri, prin externalizarea IT-ului, inclusiv prin cedarea completa sau partiala a personalului specializat. "Departamentele de service CPFS si service IT au o crestere estimata in acest an la 79%, respectiv 82%, planul de afaceri pentru cele doua departamente fiind de 2,7 mil. euro, fata de circa 1,5 mil. euro in 2008", a adaugat Giurgea.
Pe segmentul de vanzari software, compania si-a bugetat 900.000 de euro. "Acest plan se bazeaza pe vanzarea licentelor software ale partenerilor, dar si pe vanzari de produse proprii, dezvoltate de firma CG&GC Software Solutions din grup." CG&GC si-a implementat si un call-center intern, integrat cu Microsoft Dynamics CRM (pentru vanzari, service si marketing), un sistem de management al documentelor de la ELO, precum si o aplicatie HR/ Payroll proprie. "Practic, toata activitatea firmei functioneaza online", spune Giurgea.
 
Ar putea inlocui unii angajati
CG&GC are in prezent 200 de angajati si estimeaza ca numarul acestora va ramane constant in 2009. "Nu am facut decat o selectie in randul personalului, mai exact in randul celor care erau in perioada de proba. Am inchis trei magazine, dar am relocat marea parte a personalului acestora in departamentele de vanzari si contabilitate. Am angajat personal acolo unde era necesar, in departamentele de vanzari si service din Timisoara si Brasov. Urmeaza sa angajam oameni noi, care eventual ii vor inlocui pe cei actuali neproductivi, nemotivati ori necertificati", a mai spus Cornel Giurgea.
Actionarii CG&GC sunt Cornel Giurgea (49,5%), Claudia Giurgea (40,5%) si Leo Leering (10%).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO